Göm menyn

Madeleine Wirzén, 

Madeleine WirzénVarför sökte jag Tema Barns forskarutbildning?

Under min grundutbildning till socionom tyckte jag det var stimulerande att skriva uppsats. Jag började drömma om att någon gång få möjlighet att arbeta med forskning. Efter att ha arbetat ett par år som kurator valde jag att läsa magisterutbildning i socialt arbete parallellt med mitt arbete. Detta gjorde jag för att ha behörighet att söka en doktorandtjänst om de skulle utlysas några. I samband med att jag blev färdig med magistern utlyste Tema Barn doktorandtjänster. Det kändes självklart att söka till Tema Barn då flera av mina tidigare lärare varit knutna till Tema Barn och avdelningen bedriver intressant forskning.

Vilka är mina erfarenheter av utbildningen?

Det första året på forskarutbildningen har varit väldigt spännande, utmanande och givande! Tema Barns forskarutbildning är välorganiserad vilket underlättar. Det finns en tydlig gemensam plattform där frågor kring och om barn, barndom och föräldraskap diskuteras. Det har också varit en stor fördel att flera doktorander anställdes samtidigt. Vi har med detta kunnat läsa kurser tillsammans och diskuterat forskarutbildningen. Avhandlingsarbetet är i många avseende ett ensamt arbete men på Tema Barn möts man både i den egna doktorandgruppen och i de regelbundna seminarierna vilket minskar ensamhetskänslan.


Tillbaka >>

 

Från Kalendariet

Här skulle ett RSS-flöde visats. Att det inte gör det kan bero på att RSS-flödet innehåller fel eller att länken till RSS-flödet är fel. Om detta inträffat för ett RSS-flöde du vet fungerar bör du höra av dig via gällande supportkanaler.


Läs mer i Kalendariet

 

Seminarier på tema Barn

Kontaktpersoner 

Avdelningschef
Karin Zetterqvist Nelson

E-post: 
karin.zetterqvist.nelson@liu.se

 


Alla på Tema Barn

 

 

 

Om Tema

Tema bedriver excellent samhällsrelevant forskning och utbildning på grund- och avancerad nivå.

Tema Barn
Tema Genus
Tema Teknik och social förändring
Tema Miljöförändring

 


Sidansvarig: eva.danielsson@liu.se
Senast uppdaterad: Tue May 23 09:32:17 CEST 2017