Göm menyn

Registreringsperiod vecka: 42-44

Kursansvarig:

Åsa-Karin Engstrand; asa-karin.engstrand@liu.se

Denna kurs vänder sig till studenter som vill veta mer om och/eller utveckla sin kunskap om jämställdhets- och jämlikhetsarbete i organisationer, med ett specifikt focus på intersektionalitet och förändring. Kursen fokuserar på följande områden: begreppet “equality” (motsvarande jämställdhet och jämlikhet), mångfald, jämställdhets- och jämlikhetsstrategier, perspektiv på rättvisa, förändring och motstånd. Kursen passar både de som är intresserade av att arbeta med jämställdhet/jämlikhetsfrågor i framtiden och de som arbetar med dessa frågor idag.

Kursen behandlar:

• fördjupad kunskap om jämställdhetsarbete i organisationer, på arbetsplatser och i arbete som utförs för att förhindra och förebygga olika former av ojämlikhet;
  • fördjupad kunskap om olika perspektiv på organisationsförändringar;
  • fördjupad kunskap om motstånd inom organisationer
  • fördjupad kunskap om verktyg för planering och utformning av strategier för intersektionellt jämställdhetsarbete

Undervisning/Arbetsformer

Förinspelade lektioner, som studenterna kan ta del av när som helst. Även online seminarer, -workshops och/eller andra läraktiviteter kring olika former av feministisk teori och didaktik förekommer.

Examination

Kursen examineras genom aktivt deltagande i online-seminarier, workshops, och/eller andra läraktiviteter, och genom skrivna individuella uppgifter.

Kurslitteratur

Kurslitteraturen består av vetenskapliga artiklar och/eller böcker som är tillgängliga via universitetsbiblioteket. Mer information finns i kursens key dokument.

Ansökan via antagning.se

Studievägledare