Göm menyn

Tema Genus - Interna sidor

text

 


Tema Genus (tema G) -  en enhet för tvärvetenskaplig och tematisk genusforskning och utbildning vid Institutionen för tema, Filosofisk fakultet, Linköpings universitet. Tema Genus startade som forskarutbildningsämne i 1999, och 2012 startade ett internationellt Master-program Gender Studies – Intersectionality and Change. Från och med hösten 2016 erbjuder vi återigen fristående kurser på grundnivåForskning och forskarutbildning inom tema Genus sätter fokus på betydelsen av genus i kultur, samhälle, ekonomi, teknologi och vetenskap med utgångspunkt i disciplinöverskridande teori- och metodperspektiv. Tema Genus står som värd för det universitetsöverskridande genusexcellenssamarbetet GEXcel International Collegium for Advanced Transdisciplinary Gender Studies.

 

 

Forskningsreportage

kawesa, victoria

Svart i Sverige

Fem minuter med Victoria Kawesa, deltagare på den välbesökta internationella genuskonferensen som nyligen hölls i Linköping.
Du är doktorand på Tema Genus. Vad handlar din avhandling om?

 

Från Kalendariet

Plantarium: Re-Imagining Green Futurities (Thu Jun 01 02:00:00 CEST 2017)
Disputation Marie-Louise Holm (Fri Jun 02 02:00:00 CEST 2017)
Meeting Day w workplace meeting - tema G (Tue Jun 13 02:00:00 CEST 2017)

 

Läs mer i Kalendariet

 

Prenumerera

 

RSS Kalendariets RSS-flöde

Aktuellt

På G: BloGGENRättelse

Under Victoria Kawesas öppna föreläsning på g16, presenterade hon sitt aktivistiska och politiska engagemang i rörelsen "Black Lives Matter Sweden" som en del av hennes autobiografiska material till sin avhandling om svart feminism och vithet. Under presentationen visades några slides med citat ur Therese Svensson: ”’Trött på vithet’. Intersektionalitet i Dan Anderssons Kolarhistorier och Chi-mo-ka-ma, Magisteruppsats i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet. Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion. 2012.  [https://gupea.ub.gu.se/handle/2077/31471?locale=sv]. Källa till dessa citat angavs inte på sliden vilket  Victoria Kawesa djupt beklagar."

 

 


Sidansvarig: elisabeth.samuelsson@liu.se
Senast uppdaterad: Thu Mar 23 10:41:28 CET 2017